Formenteravakantie.nl
Vakantie Es Pujols
de beste vakanties vind je op Formenteravakantie.nl

Vakantie Es Pujols

Wie denkt aan een vakantie op de Balearen, met name op de eilanden Mallorca en Ibiza, denkt waarschijnlijk aan veel zon en zee en heel veel feesten, tot in de kleine uurtjes. Toch zijn er ook plekken te vinden met relatieve rust, naast alle faciliteiten die je mag verwachten van een mooie toeristische bestemming. Een van die typische plekken is Es Pujols, de enige toeristische plek op het kleine eiland Formentera, voor de kust van Ibiza.

Eindeloze witte stranden

Formentera is een klein eilandje voor de zuidkust van Ibiza. Het is ongeveer 19 km lang en telt circa 10.000 inwoners. In de Romeinse tijd was het vruchtbaar, met een aantal zoetwaterbronnen. Nadat deze opgedroogd waren, raakte het eiland leeg, totdat het vanuit Ibiza opnieuw gekoloniseerd werd, in de 19e Eeuw. Wie naar Formetera gaat, zal het vooral doen vanwege de rust en het natuurschoon. Formentera is een vlak eiland met uitgestrekte, witte stranden. Je kunt al wandelend veel van de rust en de schoonheid genieten, terwijl je vrijwel altijd uitzicht hebt over een heldere blauwe zee. Dit eiland is heel mooi te verkennen per fiets. Veel van de stranden zijn rustig, ook in het hoogseizoen. De onderwaterwereld is adembenemend mooi en snorkelaars gaan hier een mooie tijd tegemoet.

Toeristische plaats

Es Pujols is eigenlijk de enige toeristische plek op het eiland. En dat is nou exact waar zijn charme ligt. Rond het strand van Es Pujols vind je inderdaad veel hotels, appartementen, restaurants en bars, zoals je mag verwachten in een toeristische plaats. Maar ga je een paar kilometer verderop, dan is de kans groot dat je zelfs in het hoogseizoen een verlaten stranje tegenkomt. Ga je naar Es Pujols, dan kies je tussen contrasten. Lunchen in een levendig restaurant, maar dineren in de vorm van een picknick op een nagenoeg verlaten strand. Om daarna via een bezoek aan een cafeetje jezelf te storten in het gezellige nachtleven, tot in de kleine uurtjes.

Een onontdekt vakantieoord

Es Pujols is een mooi compact plaatsje met veel pittoreske boerderijtjes en twee fraaie vuurtorens. Aan de noordkant van het eiland, waar Es Pujols ook ligt, vind je de meest uitgestrekte en hagelwitte stranden. Per fiets, die ook elektrisch te huren is, zie je het meeste van het eiland en kom je ook het makkelijkst in contact met de plaatselijke bevolking. Een vakantie in Es Pujols geeft je het massale en bruisende van elke moderne toeristische plek, naast het intieme en het natuurschoon van een nog onontdekt vakantieoord. Wie hier van houdt, kan hier een heerlijke vakantie beleven.

Bekijk en vergelijk het aanbod van onze partners en boek jouw Es Pujols vakantie voor de beste prijs!

Bekijk alle es-pujols vakanties»

Beoordeling Es Pujols

*
*
*
*