Formenteravakantie.nl
Vakantie Playa Es Pujols
de beste vakanties vind je op Formenteravakantie.nl

Vakantie Playa Es Pujols

Soms kom je ze gewoon tegen. Misschien ben je niet eens bewust op zoek. Voor je vakantie wil je naar een zonnig oord, met natuurschoon en zee. Je zoekt rust, maar wilt ook alle genoegens van een toeristische plek. Je hebt behoefte aan afwisseling én contrast, het liefst op één plek. En dan valt je oog op een klein eiland. Formentera, ten zuiden van Ibiza, en meer specifiek op Playa es Pujols. Dit zou jouw vakantiebestemming kunnen zijn.

Wat heeft Formentera te bieden?

Formentera staat bekend om mooie stranden, azuurblauwe zee en een aantal fraaie plekken om te genieten van het onderwaterleven, of je dat nou duikend of snorkelend doet. Het eiland is droog, heeft een aantal pittoreske dorpjes en karakteristieke boerderijtjes. Wie van natuurschoon houdt en specifiek van vogels, kan hier heel goed een fiets huren en de binnenlanden intrekken. Formentera is met zijn 19 km lengte overzichtelijk en compact. Ooit was het een van de belangrijke graanschuren van het Romeinse Rijk, maar nadat de natuurlijke bronnen op het eiland begonnen op te drogen, nam het belang van het eiland af. Het is zelfs een tijd onbewoond geweest, totdat in de negentiende eeuw vanuit Ibiza het opnieuw bewoners aantrok. Tegenwoordig leven er ongeveer 10.000 mensen. Wie verwacht dat hier, net als op Ibiza, grote toeristische centra te vinden zijn waar het nachtleven zich tot in de allerkleinste uurtjes afspeelt, kan bedrogen uitkomen. Toch zijn er een aantal plaatsen op Formentera die alle faciliteiten bieden die bij een toeristische plek horen. Het is alleen wat kleiner en compacter dan op Mallorca of Ibiza.

Playa es Pujols

Playa es Pujols is het strand van Es Pujols, de grootste toeristische trekpleister van het eiland. Wie op zoek is naar restaurants, hotels, bars en discotheken, vindt in Es Pujols genoeg van zijn gading, maar moet niet vreemd opkijken als hij na een kilometer wandelen op het strand ineens het gevoel krijgt helemaal alleen te zijn. En daar ligt nou net de charme van Formentera en Playa es Pujols, volgens velen. Rust en drukte, levendigheid en serene rust, het ligt hier allemaal dicht bij elkaar. Geniet je op de ene plek uitgebreid van watersportmogelijkheden, 500 meter verderop heb je een strand voor jezelf. Playa es Pujols is een plek van contrasten en dus van keuze. Dat geeft de vakantieganger veel vrijheid. Wie rust én drukte zoekt op een overzichtelijke plek, zou in Playa es Pujols wel eens een hele mooie vakantie kunnen doorbrengen.

Bekijk en vergelijk de beste vakanties naar Playa Es Pujols van onze partners en boek nu jouw onvergetelijke vakantie!

Beoordeling Playa Es Pujols

*
*
*
*