Formenteravakantie.nl
Vakantie Playa Migjorn
de beste vakanties vind je op Formenteravakantie.nl

Vakantie Playa Migjorn

Wil je een bruisende vakantie op een plek waar het ook erg knus is? Zoek je natuurschoon op een overzichtelijke plek waar je je al snel helemaal thuis gaat voelen? Wil je daarnaast ook genieten van alle faciliteiten en gemak die een goede toeristische vakantiebestemming je biedt? Lees dan verder en maak kennis met Playa Migjorn op het kleinste eiland van de Balearen, Formentera.

Uitgestrekte stranden

Formentera is een klein eiland van ongeveer 19 km lengte ten zuiden van Ibiza. Ooit was het een belangrijke graanschuur voor de Romeinen, maar langzamerhand werd het er steeds droger en uiteindelijk was het eiland verlaten. Totdat een paar eeuwen geleden vanuit Ibiza het eiland opnieuw werd gekoloniseerd. Formentera is redelijk vlak en elke natuurliefhebber kan hier genieten van rust, natuur en schitterende uitzichten over zee. De stranden zijn er hagelwit en uitgestrekt en het leven onderwater is verrassend mooi. De traditionele boerderijtjes, de finca's, zijn een bezoekje meer dan waard en geven een mooi contrast met de hypermoderne toeristische plekken. Het mooie van Formentera is het feit dat je het ene moment kunt genieten van totale rust, terwijl vijfhonderd meter verderop bars, discotheken en watersportfaciliteiten voor het oprapen liggen.

Playa Migjorn

Playa Migjorn ligt aan de zuidkust van Formentera. Het is genoemd naar het langste strand tussen drie kleine plaatsjes en met zijn zeven kilometerlange zandstrand biedt het ruim plek aan iedereen die gezellig bij elkaar wil liggen, maar ook de mogelijkheid wil hebben om zich wat af te zonderen. Watersportliefhebbers als kitesurfers worden hier op hun wenken bediend en snorkelaars of duikers vinden hier onder water een grote diversiteit zeeleven, zeker rond de rotsplateaus die het strand her en der onderbreken. Rond Playa Migjorn staan enkele moderne appartementencomplexen en grote hotels, die meer dan voldoende luxe en comfort bieden, wat je vakantiedoelen ook mogen zijn. Restaurants en bars zijn er in overvloed en ook in de nachtelijke uurtjes valt er meer dan genoeg te beleven. Het eiland verkennen kan het beste per fiets, al dan niet gemotoriseerd, om zo het natuurschoon en de rust van het binnenland pas echt goed te kunnen ervaren. Maar uiteraard heb je ook de mogelijkheid om een scooter te huren en het allemaal wat sneller te doen.

Klimaat en omgeving

Net zoals de andere eilanden van de Balearen is ook Formentera gezegend met een heerlijk klimaat, veel zon en een aangename watertemperatuur, zeker in het hoog- en naseizoen. Wie comfort én rust zoekt in een overzichtelijke en mooie omgeving, zou Formentera en Playa Migjorn echt eens moeten overwegen. Je zult zeker geen spijt krijgen.

Boek nu jouw vakantie naar Playa Migjorn bij één van onze partners. Je vindt de voordeligste aanbieders overzichtelijk op een rij op onze Formenteravakantie.nl

Bekijk alle playa-migjorn vakanties»

Beoordeling

*
*
*
*