Formenteravakantie.nl
Formentera Blog
de beste vakanties vind je op Formenteravakantie.nl

De beste geheimen van Formentera

3 Jun 2016
De beste geheimen van Formentera

Wanneer je aan een vakantie aan de Middellandse Zee denkt denk je al gauw aan een heerlijke strandvakantie aan de Spaanse kust, op Ibiza of op Mallorca. Waarom zou je niet een keer verder denken dan dat? Deze bijzondere zee heeft namelijk nog veel meer te bieden. Het prachtige eiland Formentera behoort net als Ibiza en Mallorca tot de Balearen en is het kleinste eiland van deze eilandengroep. Juni tot en met september zijn de ideale maanden om er lekker op uit te gaan naar dit schilderachtige eiland. Formentera kent een aantal bijzondere geheimen: ga je met me mee op virtuele reis langs deze hotspots?

Ontspannen bij Cala Saona

Stel je eens voor: aan de ene kant kijk je uit over de azuurblauwe Middellandse zee waar je ieder moment een duik in kunt maken terwijl aan de andere kant een paar indrukwekkende bergen het uitzicht verrijken. De kust bij Cala Saona is er eentje die je absoluut niet mag missen. Er zijn diverse hotels en appartementen te huur, van waaruit je gemakkelijk en binnen no time in de prachtige natuur van Formentera bent. Het is een van de mooiste plekken van het eiland, niet alleen wat betreft natuurschoon maar ook juist omdat het er niet ontzettend toeristisch is. Bij Cala Saona heb je echt dat "alleen op de wereld" gevoel dat je soms even nodig hebt op vakantie.

Kijk je ogen uit bij Cap de Barbaria

De rotsachtige kust bij Cap de Barbaria in het zuiden van het eiland is ook meer dan het bezoeken waard. Je vindt hier niet alleen een bijzondere kust met mooie kliffen, witte stranden en blauw water, maar je kunt er ook terecht voor wat geschiedenis van het eiland. Het landschap is er een stuk traditioneler dan op andere 'toeristische' plekken en je vindt er nog een aantal bijzondere archeologische resten. Bij en vanaf de vuurtoren heb je een spetterend uitzicht over de zee.

Huur een fiets

Het is misschien niet het eerste wat je denkt bij een eiland zoals Formentera maar het is enorm aan te raden om een fiets te huren. Het eiland is slechts negentien kilometer lang en biedt zich daardoor en door de fantastische natuur perfect aan als fietseiland. Op deze manier ontdek je veel meer geheime strandjes en baaien dan wanneer je met de auto rondrijdt. Vergeet vooral je fotocamera niet mee te nemen!

Beoordeling Formentera blog

*
*
*
*