Formenteravakantie.nl
Formentera Blog
de beste vakanties vind je op Formenteravakantie.nl

De lekkerste vis eet je in Es Calo

5 Jun 2017
De lekkerste vis eet je in Es Calo

Ibiza kent iedereen. Maar op een klein half uurtje varen van dit partyeiland vinden we een eiland dat bij veel toeristen nog relatief onbekend is. En dat is eigenlijk onterecht. Formentera is namelijk een fantastisch eiland voor mensen die van zon, zee strand én lekker eten houden. Je vindt hier talloze restaurants waar je de meest bijzondere lokale gerechten kunt bestellen. Es Calo is één van de beste restaurants op dit eiland. Je eet in dit restaurant de lekkerste visgerechten die je jezelf kunt voorstellen!

Bijzonder uitzicht

Het zicht wil natuurlijk ook wat. Een bekende uitdrukking die zeker ook geldt wanneer je ergens wil gaan eten. Of je nu in een afstands oud eettentje terecht komt of in een splinternieuw mooi ingericht etablissement, maakt een wereld van verschil. Gelukkig zit dat bij Es Calo wel goed. Dit restaurant heeft een strakke maar nette indeling waarbij alles erg schoon is. Bovendien vind je Es Calo op een toplocatie van het eiland. Je hebt vanuit het restaurant namelijk een fantastisch uitzicht over de baai van Es Calo. Geniet tijdens het eten van een dit schitterende uitzicht over de zee. Droom vooral niet te veel weg bij dit mooie uitzicht, anders wordt je eten misschien wel koud!

Heerlijke gerechten

Hoewel zaken als inrichting en uitzicht een belangrijke rol spelen bij de beoordeling van een restaurant, draait het uiteindelijk toch om het eten wat je er kunt nuttigen. Es Calo staat bekend als een echt visrestaurant. Veel kenners zeggen zelfs dat je hier verreweg de lekkerste vis kunt eten. Hoewel de menukaart wordt gedomineerd door gerechten uit de zee, zijn er ook enkele vleesgerechten te bestellen. Dé specialiteit van het eiland en in dit restaurant natuurlijk ook ontzettend lekker is Ensalada Payesa met gedroogde vis. Ook kun je hier een heerlijk pannetje mosselen eten. Deze zijn namelijk tot in de perfectie bereid waardoor de smaak net iets bijzonderder is dan je gewend bent! Een andere aanrader van de kaart bij Es Calo is de Blinde Paella. Dit is paella zonder schelpen en graten zodat je alles direct kunt eten. Dit is een heerlijk smaakvol gerecht en erg smeuïg. Overigens zijn dit allemaal gerechten die je bij het diner kunt bestellen maar ook gerust als lunchgerecht. Het restaurant is in het hoogseizoen in ieder geval elke dag vanaf het middaguur geopend.

Beoordeling Formentera blog

*
*
*
*