Formenteravakantie.nl
Formentera Blog
de beste vakanties vind je op Formenteravakantie.nl

Es Cap de Barbaria Lighthouse, einde van de wereld

15 Apr 2017
Es Cap de Barbaria Lighthouse, einde van de wereld

Ga je binnenkort op vakantie naar Ibiza of Formentera en ben je een liefhebber van culturele uitjes? De Balearen hebben natuurlijk volop mogelijkheden voor een culturele ontdekkingstocht. Toch kun je vanaf de eilanden ook uitstapjes maken naar andere attracties in de nabije omgeving.

Wat maakt Formentera bijzonder?

Formentera is een groen en rustig eiland en beschikt over prachtige kliffen en mooie zandstranden. Klif La Mola is met zijn 192 meter het hoogste punt van dit Spaanse eiland. In de hoofdstad San Francisco Javier kun je gezellig winkelen of een hapje eten bij de vele restaurants die het stadje rijk is. Maak gerust kennis met de lokale gerechten van het eiland en geniet ondertussen van een aangename temperatuur.

Bezoek Es Calo om te snorkelen

Als je een trip boekt naar Formentera, reis dan zeker verder door naar Es Calo. Dit ligt aan de oostkust van het eiland en valt op vanwege de natuurlijke vissershaven. Het diepe water tussen de rotsen is uitstekend geschikt voor een dagje snorkelen. Spectaculair is ook de La Mola klif. Bovenop dit hoogste punt van het eiland vind je Faro de La Mola. Dit is een vuurtoren die dateert ui 1861.

De vuurtoren van Cap de Barbaria

De weg op Es Calo mondt tenslotte uit op Cap de Barbaria met de eerder genoemde vuurtoren. Deze is gelegen aan de zuidwestkust. Je geniet van een fraai uitzicht op de aanstormende golven. Deze golven van de Middellandse Zee worden gebroken op de klifwanden van zo'n 100 meter hoog. Jules Verne noemde het 'de vuurtoren naar het einde van de wereld'. Wist je trouwens dat deze vuurtoren nog steeds actief is op Formentera?

Fraai uitzicht op zee

Wil je genieten van een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee? Breng dan een bezoek aan Es Cap de Barbaria Lighthouse tijdens je vakantie in Spanje. Een vakantie naar Ibiza of Formentera is namelijk meer dan alleen zon, zee en strand en is daarom de moeite waard om te bezoeken. Zeker als je iets wilt meekrijgen van een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee. Ongetwijfeld doe je een fantastische ervaring op. Bijzonder genoeg om vast te leggen met je fotocamera en misschien zelfs wel Facebook-waardig! Naar boven

Beoordeling Formentera blog

*
*
*
*