Formenteravakantie.nl
Formentera Blog
de beste vakanties vind je op Formenteravakantie.nl

Formentera klein maar heel fijn!

18 Dec 2017
Formentera klein maar heel fijn!

Ben je op zoek naar een zonnige vakantiebestemming zoals Ibiza of Mallorca maar heb je minder zin in de toeristische drukte in het hoofdseizoen? Dan is het eiland Formentera zeker wat voor jou! Formentera is een klein eiland, net onder het bruisende Ibiza. Het eiland is slechts 83 vierkante meter groot en er wonen pakweg 10.000 mensen. Combineer de schoonheid van Mallorca met de gastvriendelijkheid van Ibiza en tel daar nog een paar magische plekken in de natuur bij op en je hebt Formentera, de absolute must visit voor iedere vakantieganger. Je kunt nu al een vakantie boeken voor de komende zomer zodat je zeker weet dat je een mooie accommodatie kunt bemachtigen voor een voordelige prijs! Formentera wordt ook wel het kleine zusje van Ibiza genoemd en dat is zeker niet voor niets. Ontdek het eiland binnenkort zelf.

Charmante dorpjes

Het eerste wat zonder twijfel opvalt wanneer je op Formentera aankomt zijn de gezellige kleinschalige dorpjes en de schilderachtige huizen. Trek je wandelschoenen aan en bekijk diverse dorpjes binnen één wandeltocht! Wist je dat je het hele eiland binnen een dag rond zou kunnen wandelen? Hoewel het aan te raden is om hier meerdere dagen over te doen, zodat je op iedere plek de tijd kan nemen om het te bekijken, maar het laat maar zien hoe klein het eiland is! Wanneer je gaat hiken zal het je direct opvallen dat je bijna geen andere toeristen tegenkomt. Helemaal wanneer je in het voor- of naseizoen op Formentera bent zijn er niet veel andere toeristen te vinden. Dat is dus perfecte voor de vakantieganger die op zoek is naar rust.

Rustig eiland

Hoe het komt dat het zo rustig is op Formentera? Het eiland is alleen met de boot te bereiken. Daarnaast is het een zeer klein eiland in vergelijking met Ibiza en Mallorca. Op deze eilanden zijn overigens ook meer hotels en andere accommodaties te vinden, waardoor je wellicht sneller geneigd bent om naar een van deze plekken te gaan. Toch is het meer dan de moeite waard om Formentera eens te ontdekken. De rust geeft je juist de mogelijkheid om alles op je eigen gemakje te bekijken. De locals zijn er ontzettend vriendelijk en gastvrij en zullen, zodra ze merken dat je een toerist bent, er alles aan doen om je thuis te laten voelen.

Hoogtepunten van Formentera

Het eiland heeft ontzettend veel te bieden voor de diverse vakantieganger. Kom lekker ontspannen op een van de vele parelwitte stranden en maak een duik in de azuurblauwe zee. Ook zijn er genoeg bezienswaardigheden te ontdekken op Formentera. Bezoek bijvoorbeeld Far de la Mola, het hoogste punt van het eiland. Vanaf hier heb je een fraai uitzicht over de kustlijn. Ontdek tevens de zoutpannen bij Las Salinas en kom meer te weten over het proces van zoutwinning. Even ontspannen met lekker eten? Dat doe je in het plaatsje Es Calo, een oud vissersdorp waar ze de beste vis van het eiland serveren.

Ben je al overtuigd? Kom dan ook binnenkort naar Formentera en geniet van al het moois wat het eiland te bieden heeft voor jouw vakantie.

Beoordeling Formentera blog

*
*
*
*