Formenteravakantie.nl
Formentera Blog
de beste vakanties vind je op Formenteravakantie.nl

Het eiland Formentera per paard verkennen

10 Mrt 2017
Het eiland Formentera per paard verkennen

Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen en ligt zo'n 7 kilometer ten zuiden van het Spaanse eiland Ibiza. Dit paradijselijke eiland wordt gekenmerkt door prachtige stranden, een indrukwekkende hoofdstad en een adembenemende natuur. Watersportliefhebbers kunnen hier naar hartenlust duiken en snorkelen. Formentera is ook uitstekend geschikt om per paard te verkennen. Waar doe je dit en wat maakt deze activiteit zo bijzonder? 

Paardrijden op Formentera

Formentera is een hemelse plek om tot rust te komen en hoe kun je dit nu beter aanpakken dan door te gaan paardrijden? Zelfs als je nog nooit op een paard hebt gezeten of wanneer je dit in een ver verleden hebt gedaan, is het een aanrader dit op Formentera als activiteit in te plannen met je vakantiegangers. Het prachtige landschap op het eiland leent zich uitstekend voor een ontspannen of intensieve paardentocht.

Wat maakt Formentera geschikt voor paardrijden?

Niet alleen de stranden op Formentera maken dit eiland geschikt voor een adembenemende toer op een paard. Het landschap op het eiland wordt gekenmerkt door talloze paden, pijnboombossen en een rotsachtig gebied. Juist de variatie in het landschap maakt paardrijden op Formentera zo uitdagend. Samen met een cowboy ga je op pad en geniet je van een aantrekkelijk klimaat en de omgeving waar je met je paard komt. Een leuke activiteit om bijvoorbeeld te ondernemen met je partner, vriend of vriendin.

Formentera te paard voor beginners en gevorderden

Er zijn verschillende paardentochten uitgezet op het eiland voor zowel beginnende ruiters als ruiters met de nodige ervaring in het paardrijden. Beginners rijden ongeveer een uurtje op het paard, terwijl de gevorderde ruiters al snel twee uur op het paard zitten en de nodige uitdagingen aangaan. Wil je eerst rijles krijgen van een instructeur voordat je op het paard stapt? Dit kan onder andere bij Es Boixets. Dat stelt je wellicht in staat om nog meer te genieten van je paardrijtocht op Formentera.

Raak verliefd op Formentera

Als je nog nooit op de Balearen bent geweest, dan is Formentera een aanrader om mee te starten. Je hoeft vooraf geen paardrijles te volgen om op het paard te stappen. Natuurlijk is paardrijden best intensief, maar het stelt je ook in staat om te ontspannen en te genieten van een adembenemend landschap. Bovendien kunnen paarden je hier goed bij helpen. De paarden op Formentera kennen het eiland uitstekend en je gaat altijd met begeleiding op stap. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je verdwaalt op het eiland!

Beoordeling Formentera blog

*
*
*
*