Formenteravakantie.nl
Formentera Blog
de beste vakanties vind je op Formenteravakantie.nl

Kennismaking met het magische Formentera

6 Okt 2017
Kennismaking met het magische Formentera

Vlak naast het bruisende Ibiza ligt het kleinere zusje Formentera, een kleurrijk eiland dat minstens net zo mooi is als Ibiza maar een stuk rustiger is dan haar grotere broer. Formentera is een eiland met veel gezichten en daardoor geschikt voor iedere soort vakantieganger. Ben je bijvoorbeeld gek op een actieve vakantie en natuur? Dan is Formentera de plek waar je moet zijn. Ook wanneer je op zoek bent naar een ontspannen vakantie in een mooie omgeving is dit eiland het perfecte idee. Lees hier meer over de hoogtepunten van het bijzondere Formentera.

Formentera van bovenaf

Het hoogste punt van het eiland vind je in het meest oostelijke puntje: Far de la Mola. Vanaf de indrukwekkende kliffen van Far de la Mola heb je een goed uitzicht over het eiland en de kustlijn. Je zult er versteld staan van de vergezichten en de magische omgeving. Op de kliffen staat een grote vuurtoren en een gedenksteen van Jules Verne, de beroemde schrijver uit Frankrijk.

Zoutpannen van Las Salinas

In het natuurpark Ses Salines vind je de zoutpannen Las Salinas. Dit bijzondere natuurverschijnsel biedt door het aanwezige zeegras een van de meest heldere wateren van de hele wereld. Omdat er zoveel zon schijnt op de zoutpannen groeit er een bepaald soort zeegras dat werkt als een soort filter. Hierbij worden diverse mineralen (in zeezout) gewonnen. Vergeet niet om je fototoestel mee te nemen om dit speciale verschijnsel vast te leggen.

Dorpje Es Calo

Een van de mooiste dorpen van Formentera is zonder twijfel Es Calo. Es Calo is een oud vissersdorpje waar je vandaag de dag nog steeds kunt genieten van de lekkerste verse vis. Het is dan ook zeker aan te raden om een bezoekje te brengen aan dit dorp wanneer je dol bent op lekker eten en drinken. Vergaap je dan meteen even aan het gezellige kleine strand wat er te vinden is. Bij helder weer zie je Ibiza in de verte liggen. Met zo'n uitzicht kun je wel even proosten toch?

Verschillende stranden

Ook als strandliefhebber ben je op Formentera aan het juiste adres. Denk aan azuurblauw water, witte stranden en een groene kustlijn. Veel mensen die op Formentera zijn voor een ontspannen en rustige vakantie zeggen dat de stranden van het eiland nóg mooier zijn dan de stranden van Ibiza. Wat opvallend is is dat er op Formentera veel nudistenstranden te vinden zijn. Bekijk daarom altijd goed wat je voorkeur is voordat je naar een strand gaat.

Excursies op Formentera

Tijdens een vakantie op Formentera kun je van alles ondernemen. In Fira de la Mola vind je bijvoorbeeld in de zomer tweemaal per week een gezellige hippiemarkt waar je van alles kunt kopen en kunt eten en drinken. Vanaf Formentera kun je verschillende boottochten maken naar omliggende eilanden zoals Ibiza, Mallorca of Menorca. Of huur een auto en ga er zelf op uit: het ongerepte groene binnenland van het eiland mag je absoluut niet missen wanneer je op Formentera bent.

Beoordeling Formentera blog

*
*
*
*