Formenteravakantie.nl
Formentera Blog
de beste vakanties vind je op Formenteravakantie.nl

De mooiste stranden van Formentera

1 Jul 2016
De mooiste stranden van Formentera

Formentera is tot nu toe een goed bewaard geheim gebleven. Dit kleine zusje van Ibiza heeft maar liefst meer dan 20 kilometer strand met poederwit zand, azuurblauwe wateren, tropische plekjes en prachtige uitzichten. Hier vind je nog de écht natuurlijke plekken; stranden waar geen megaboulevard gebouwd is, stranden waar je volledig tot rust kunt komen, stranden die eruit zien alsof ze uit een fotoboek komen, stranden waar je geen massa's toeristen vindt... kortom: de stranden van Formentera zijn meer dan het bezoeken waard. We hebben de mooiste stranden van het Spaanse eiland voor je op een rij gezet.

Es Cavall d’en Borras

Vlakbij de haven van La Sabine ligt Es Cavall d’en Borras, een rustig zandstrand met kristalhelder haven. Vanaf het strand heb je een mooi uitzicht op de bruisende haven, een prachtige natuur en op Es Vèdra. Wanneer je een stukje verder loopt zie je aan de achterkant van het strand een magisch jeneverbesbos liggen. Dit bos is niet alleen mooi om te zien maar ook nog eens praktisch wanneer je op zoek bent naar een stukje schaduw op een warme dag.

Cala Saona

Cala Saona is een heel klein strandje in het westen van het eiland. De grootte van het strand zegt niets over de schoonheid ervan: Cala Saona is zonder twijfel een van de mooiste baaien van heel Formentera. Neem een duik in het helderblauwe water, haal een verfrissende cocktail bij een van de barretjes of loop binnen een minuut of tien richting de kliffen van Punta Rasa vanwaar je uit kunt kijken over het naastgelegen Ibiza.

Migjorn

Het grootste strand vind je in het zuiden van het eiland, daar ligt Migjorn, een strand van maar liefst vijf kilometer lang. Juist omdat dit strand zo uitgestrekt is kun je hier genieten van optimale rust. Gooi je handdoek uit op het witte zandstrand of kies een van de sfeervolle hoekjes in de inhammen in de rotsen. Aan het eind van de dag kun je terecht bij een van de gezellige restaurantjes en terrassen voor een lekker hapje en drankje.

Ses Platgetes

Bij Ses Platgetes kijk je zonder twijfel je ogen uit: het witte poederzand steekt qua kleur ontzettend af tegen de helderblauwe zee, een prachtige blauwe lucht en de bijzondere groene rotsen van La Mola. Wandel richting de kliffen voor een mooi uitzicht om vervolgens op te frissen in het verkoelende water van de Middellandse Zee.

Beoordeling Formentera blog

*
*
*
*