Formenteravakantie.nl
Formentera Blog
de beste vakanties vind je op Formenteravakantie.nl

Nudistenstranden op Furmentera

19 Jul 2017
 Nudistenstranden op Furmentera

Let op: Formentera beschikt over veel naaktstranden

Op ongeveer negen kilometer afstand van het populaire en wereldberoemde eiland Ibiza ligt nog een ander eiland waar je een fantastische tijd kunt beleven. Formentera wordt ook wel het caribische eiland van de Middellandse Zee genoemd. Zodra je hier bent, weet je direct waar dat door komt. Het eiland heeft prachtige hagelwitte stranden die afsteken tegen het helderblauwe water van de Middellandse Zee. Bovendien is er in het binnenland van Formentera hele bijzondere natuur. Op de vele stranden kun je jezelf onbeperkt vermaken. Maar let wel op: een groot aantal stranden zijn nudistenstranden. Let er dus goed op welk strand je uitkiest!

Nudisten stranden

In principe is er natuurlijk helemaal niets mis met nudisten stranden. Maar je moet er wel zelf voor kiezen om op zo'n strand te zitten en er niet per ongeluk terecht komen. Er zijn namelijk meer dan genoeg mensen die liever niet naar een nudisten strand gaan. Bijvoorbeeld omdat ze zich er niet prettig voelen. Ook veel gezinnen met kinderen kiezen liever voor een ander strand. Het is natuurlijk erg vervelend als je, zonder het in eerste instantie te weten, op een nudisten strand terecht komt. Omdat er op Formentera een groot aantal van deze stranden zijn, is de kans behoorlijk groot dat dit ook gebeurt. Tenzij je jezelf goed voorbereid natuurlijk!

Officieel naaktstrand

Eigenlijk is er slechts één officieel nudisten strand op het eiland. Dit is Playa de Ses Illetes en meteen één van de grootste stranden van Formentera. Dat de andere stranden geen officiële naaktstranden zijn, betekent overigens niet dat nudisme daar niet is toegestaan. Op veel andere stranden is de kans ook groot dat je nudisten tegen komt. Let daar dus goed op wanneer je een strand uitkiest voor een dagje vertier met je kinderen maar geen naaktstrand wil. Je kunt het beste lokaal informeren naar de beste stranden. Overigens kunnen nudisten niet overal waar ze willen naakt rond lopen. Er zijn namelijk wel regels opgesteld. Het is bijvoorbeeld verboden om in de buurt van restaurants en bars naakt rond te lopen. Overigens zijn veel stranden ook opgedeeld in twee gedeelten. Een gedeelte nudisten en een gedeelte voor strandgangers mét zwemkleren.

Aanraders

Natuurlijk zijn er op het eiland ook stranden waar niet of nauwelijks nudisme voorkomt. Aan de oostkust vind je Platja de Ilevant, een breed zandstrand waar vooral veel gezinnen met kinderen komen. Hoewel nudisme ook hier niet verboden is, komt het er weinig voor. Het is een druk en toeristisch strand. Ook Cala des Pujols is een geschikt strand voor mensen die niet van nudisme houden. Dit is een goed onderhouden en beschermde zwembaai waarbij alle voorzieningen in de directe omgeving liggen. Wanneer je het nudisme echt volledig uit wil sluiten is het aan te raden om dicht bij voorzieningen als restaurants en bars te blijven, omdat mensen zich hier verplicht moeten aankleden. Let er ook op dat het per jaar of seizoen kan verschillen waar de meeste nudisten op het strand te vinden zijn.

Beoordeling

*
*
*
*