Formenteravakantie.nl
Formentera Blog
de beste vakanties vind je op Formenteravakantie.nl

Suppen in het heldere water van Formentera

28 Jan 2017
Suppen in het heldere water van Formentera

Suppen is de laatste jaren ongekend populair geworden. Het leuke van deze sport is dat vrijwel iedereen het kanleren. Als je kunt zwemmen en geen hekel aan water hebt, ben je eigenlijk al geschikt om te suppen. En waar kun je nu beter deze nieuwe en populaire watersport beoefenen dan in het heldere water van de Middelandse Zee? Op het paradijselijke eilandje Formentera bijvoorbeeld? Geinteresseerd? We vertellen je er hieronder alles over! 

Suppen

Suppen klinkt voor sommige mensen wellicht wat vreemd in de oren. Als je hoort waar het van afgeleid is, weet je echter direct wat de sport inhoudt. SUP staat namelijk voor Stand Up Paddle. Het principe van deze sport is eigenlijk heel eenvoudig: Je staat op een speciaal gemaakt board, dat veel weg heeft van een surfboard. Alleen je hebt geen zeil maar een peddel. En daarmee ga je het water op. Natuurlijk is het verstandig om dit eerst te oefenen in rustig water. Daarna kun je naar de zee, zodat je gebruik kunt maken door de golven. Suppen is ongekend populair geworden de laatste tijd. Dat komt niet alleen doordat het leuk en uitdagen is, maar ook omdat het erg goed voor je lichaam is. Je bent niet alleen voortdurend de juiste balans aan het zoeken: je gebruikt ook nog eens spieren door je hele lichaam. De sport komt oorspronkelijk uit Hawaii, maar is de laatste jaren ook in andere landen meer en meer gegroeid.

Formentera

Voor elke sport of hobby geldt eigenlijk: hoe mooier de omgeving, hoe leuker het wordt. Natuurlijk heeft Nederland fantastische wateren en een prachtige kust. Aan het heldere blauwe water van Formentera kan dat echter niet tippen. Dit is een haast paradijselijk eiland in de Middellandse Zee. Formentera ligt ongeveer 7 kilometer onder Ibiza. Dit prachtige eiland is bij uitstek geschikt om te suppen. De zee is fantastisch, de omstandigheden zijn vaak perfect en het is er bovendien ontzettend mooi. Natuurlijk valt er in de omgeving van Ibiza ook nog eens van alles te zien en te beleven. Je hoeft jezelf dus ook niet af te vragen of suppen het enige is wat er te beleven valt tijdens je trip naar Formentera want dat is duidelijk niet het geval. Je zit op een uiterst rustig eiland dat alleen per boot bereikbaar is. Toch kun je binnen een half uur jezelf in de drukte en gezelligheid van Ibiza begeven. Ideaal toch?

Beoordeling Formentera blog

*
*
*
*