Formenteravakantie.nl
Formentera Blog
de beste vakanties vind je op Formenteravakantie.nl

5 tips voor een yoga retreat op formentera

16 Mei 2018
5 tips voor een yoga retreat op formentera

Dat yoga ontzettend populair is en door steeds meer mensen wordt beoefend is inmiddels al geen nieuws meer. Het is ook nog eens logisch in een tijd waarin we allemaal ontzettend druk zijn en amper meer tijd hebben om ons te ontspannen. En yoga is vanzelfsprekend de ideale manier om te ontspannen. Daarom kiezen sommige mensen voor een yoga retreat. Bijvoorbeeld op Formentera, een eiland vlak bij Ibiza. Lijkt dat je ook wel wat? Dan heb je zeker wat aan onderstaande vijf tips.

Juist als je met iemand anders bent!

Een yoga retreat op Formentera is perfect geschikt voor mensen die zelf dol zijn op yoga maar iemand bij hebben die dat niet zo is. Zelf kun je intensief lessen volgen op de meest bijzondere locaties. Je gezelschap kan er natuurlijk voor kiezen om mee te doen. Maar hij of zij kan de vakantie ook heel anders inplannen. Daardoor wordt het voor beiden een geweldige vakantie waardoor het een unieke belevenis wordt.

Bedenk vooraf goed wat je wilt

Er is niet één bepaald yoga retreat. Er zijn tal van verschillende programma's. Het is dus belangrijk om vooraf jezelf goed te bedenken wat je wilt. Sommige mensen zijn tijdens hun verblijf het liefst zoveel mogelijk met yoga bezig terwijl andere één of twee sessies per dag meer dan voldoende vinden. Je kunt gelukkig altijd wel een programma vinden dat perfect bij jouw wensen past.

Kijk ook eens wat verder om je heen!

Natuurlijk is yoga het hoofddoel wanneer je op Formentera bent voor een yoga retreat. Vergeet echter niet om ook te genieten van andere aspecten van het eiland en de omgeving. Er is namelijk heel veel te zien en te beleven en het zou natuurlijk zonde zijn als je daar pas achter komt wanneer je alweer thuis bent. Lees je dan ook vooraf in en plan welke dingen je echt wil gaan doen of zien, afhankelijk van het yoga programma dat je volgt.

Diverse hotels

Soms heb je een yoga retreat waarbij je in een hotel verblijft waar ook reguliere gasten zijn. Daardoor is het niet altijd even stil tijdens sessies en kan er geroezemoes van andere gasten op de achtergrond te horen zijn. Wanneer je dit liever niet hebt, dien je vooraf goed te kijken waar je verblijft. Anders kan het zomaar eens tegenvallen. In de praktijk blijkt echter vaak dat je weinig last hebt van andere gasten.

Welke periode ga je?

Bij een yoga retreat is het belangrijk om goed na te denken welke periode je gaat. Sommige mensen vinden hoge temperaturen bijvoorbeeld erg fijn tijdens yogasessies waardoor de zomer de ideale periode is. Bij anderen is dat juist weer niet zo.

Beoordeling Formentera blog

*
*
*
*