Formenteravakantie.nl
Formentera Blog
de beste vakanties vind je op Formenteravakantie.nl

Trouwen op Formentera, 5 handige tip!

25 Feb 2018
Trouwen op Formentera, 5 handige tip!

Wil jij in de voetsporen treden van zoveel beroemdheden? Of wil je van jouw belangrijkste dag tot nu toe iets onvergetelijks maken? Als je besluit om te trouwen op Ibiza of Formentera, lijkt je huwelijksfeest al bij voorbaat geslaagd. Altijd prachtig weer, een mooie omgeving voor feestelijkheden en romantiek en net even iets anders. Wij hebben een vijftal tips voor je om jouw huwelijk op Formentera echt tot een succes te maken.

Tip 1: Zoek een ervaren huwelijksplanner

Trouwen in het buitenland, ook op Formentera, vraagt om een goede voorbereiding. Als je alles zelf wilt regelen voor een huwelijk in Nederland, loop je al tegen een hoop zaken aan die je moet organiseren. Laat staan voor een huwelijk in het buitenland. Weet jij welke documenten je nodig hebt? Wees slim en maak gebruik van een weddingplanner met ervaring. Dan weet je zeker dat aan alles gedacht wordt. Je weddingplanner neemt je veel werk uit handen en laat jou concentreren op de leukste dingen.

Tip 2: Zoek een goede fotograaf

Als je een klik hebt met je huwelijksfotograaf, dan zul je merken dat je huwelijksfoto's net iets sprankelender zijn en nog mooier dan je ooit kon denken. Juist dan merk je dat je jouw fotoalbum vaker inkijkt en weer opnieuw geniet. Je kunt twee dingen doen: of je zoekt in Nederland naar een fotograaf die je volledig vertrouwt, of je laat het aan je weddingplanner over. In dat laatste geval heb je één groot voordeel: de plaatselijke fotograaf weet beslist de mooiste en meest fotogenieke plekjes te vinden.

Tip 3: Hou rekening met het budget van je gasten

Een huwelijksfeest kost veel geld. Nu je bezig bent met voorbereiden, ga je als vanzelf wennen aan de bedragen die hiervoor nodig zijn. Denk je ook aan je gasten? Wil je voorkomen dat ze de hoofdprijs betalen, zoek dan met je weddingplanners naar speciale deals en ga niet automatisch voor aantrekkelijk ogende arrangementen. Hoe vaak zit daar niet een lokkertje in dat op een ander onderdeel dik en dwars wordt terugverdiend?

Tip 4: Ga buiten het hoogseizoen

Buiten het hoogseizoen zijn de prijzen op Formentera stukken lager. Hier doe jij niet alleen je voordeel mee, je bewaakt ook het budget van je gasten. Het klimaat op Formentera garandeert je prachtig weer en aangename temperaturen van ver in het voorseizoen tot bijna aan de winter. Reken maar dat jij je ook veel comfortabeler voelt in je bruidsjurk als het niet 35 graden Celsius is.

Tip 5: Verbind je huwelijk aan een thema

Ibiza en Formentera zijn eilanden waar niets te gek is. Uiteraard kun je hier een traditionele plechtigheid en feest houden. Maar waarom zou je het niet vieren op een boot? Of je gaat naar een van die romantische landgoederen op Formentera en hou je een hippiefeest tot in de kleine uurtjes? Misschien is het een goed idee om de dag na je huwelijk met je gasten het eiland te paard te verkennen. Zoek je een charmant kerkje om te trouwen? Formentera kent er een aantal zoals je ze thuis niet ziet. Dan wordt je huwelijk op Formentera echt iets speciaals.

Beoordeling Formentera blog

*
*
*
*