Formenteravakantie.nl
Formentera Blog
de beste vakanties vind je op Formenteravakantie.nl

Waar vind je de mooiste zonsondergangen op Formentera?

7 Dec 2016
Waar vind je de mooiste zonsondergangen op Formentera?

Het Spaanse eiland Formentera is het rustige zusje van Ibiza en Mallorca. Dit is het meteen het grootste verschil tussen de eilanden: waar Ibiza en Mallorca in het hoogseizoen vaak aardig druk kunnen zijn kun je nog écht ontspannen op Formentera. Het eiland is uitgerust met een paar magische plekken waar je kunt genieten van de mooiste zonsondergang. Ook vind je er een paar bijzondere vuurtorens en andere uitkijkplekken. Zo is de zonsondergang in Cala Saona al bijna wereldberoemd! Waar vind je de mooiste zonsondergangen op Formentera?

Baai: Cala Saona

De baai Cala Saona is ongetwijfeld een van de meest fraaie plekken van het hele eiland. Overdag kun je hier heerlijk dobberen in het azuurblauwe water waar je continu je voeten kunt zien. In de avond is het een fantastische plek om een kleurrijke zonsondergang te bekijken. Door de ligging van Cala Saona zie je de zon precies in het midden van je uitzicht in de zee zakken. Denk daar een lekker wijntje, wat te snacken en goed gezelschap bij en je avond is compleet. Zelfs in juni kun je hier vaak helemaal alleen genieten van de zonsondergang. Hoe bijzonder is dat? De stilte is er oorverdovend!

Bar: The Blue Bar

In het midden van het eiland ergens in the middle of nowherevind je de oude maar uiterst gezellige The Blue Bar, van oorsprong een hippiecafé. Deze loungebar heeft van alles te bieden: van lange avonden met livemuziek van een band, artiest of een dj tot aan sfeervolle avonden met fantastische zonsondergangen, lekker eten en goede cocktails. De bar is gebouwd op de zandduinen waardoor je wat hoger zit dan de rest van de omgeving. Hierdoor heb je een heel goed uitzicht over de zee en het strand. Moet je je even voorstellen hoe mooi die zonsondergang in de avond is! Het fijne aan The Blue Bar is dat je het echt even moet zoeken: het is letterlijk een onontdekte parel.

Strand: Platja de Migjorn en Arenals

Platje de Migjorn is een zandstrand van 6 kilometer lang, waarmee het het langste zandstrand van de Balearen is. In de avond verandert de kleur van de blauwe lucht hier in een rode en oranje gloed en zie je zon voorzichtig ondergaan. Vlak er naast ligt het bijzondere Arenals, een kleiner strand waar je óók heerlijk kunt toeven tijdens zonsondergang. Hier vind je een oude strandbar waar voornamelijk oude hippies, diverse locals en motorliefhebbers tegenkomt. Perfect dus wanneer je van een mooie zonsondergang wilt genieten en nieuwe mensen wilt ontmoeten! Bij de strandbar wordt vaak Spaanse muziek gedraaid om de sfeer optimaal te maken.

Beoordeling Formentera blog

*
*
*
*