Formenteravakantie.nl
Weer en klimaat Formentera
de beste vakanties vind je op Formenteravakantie.nl

Weer en klimaat Formentera

Formentera is het kleinste bewoonde eiland in de Balearen, een eilandengroep bij Spanje. Het eiland is zeer geliefd bij vakantiegangers die rust en ontspanning zoeken: Formentera is in vergelijking met het naast gelegen Ibiza namelijk heel rustig. Je vindt er talloze prachtige witte stranden waar je echt kunt genieten van een welverdiende vakantie. Het klimaat op Formentera is mediterraans: het eiland kent milde winters met hier en daar een spatje regen en hele warme en droge zomers. Een perfecte vakantiebestemming dus in de zomer wanneer je van een zon-, zee- en strandvakantie houdt. Het voorjaar en het najaar zijn perfect voor de mensen die juist voor de natuur en cultuur naar Formentera komen. Met een gemiddelde temperatuur van negentien tot 23 graden kun je op je gemak de hoogtepunten van het eiland bekijken.

Zomervakantie op Formentera

Van plan om in de zomer naar Formentera af te reizen en hoop je op zonnig en droog weer? Goed nieuws! Een zomervakantie op het eiland betekent bijna gegarandeerd genieten van droog en zonnig weer. De warmste maanden zijn juli, augustus en september maar juni en oktober kunnen ook verrassend warm en droog zijn. Let er echter wel op dat de meeste kans op regen in oktober is. In juni, juli en augustus heb je kans op de meeste zonuren op een dag: gemiddeld schijnt de zon dan tien uur op een dag! De zeetemperatuur is in die maanden overigens ook het hoogst: van 21 graden in juni tot 26 graden in augustus! Dan wil je toch direct een duik maken in de zee?

Overwinteren op Formentera

Veel mensen kiezen er voor om op de Spaanse eilanden te overwinteren. Formentera is een hele fijne plek om de koude Nederlandse winter over te slaan. Verwacht echter geen tropische temperaturen, maar lekkere temperaturen tussen de vijftien en 21 graden. Tel hier een lekker warm zonnetje bij op en je zult zien dat de gevoelstemperatuur vaak een stuk hoger ligt. In de winter is er echter wel meer kans op regen dan in de zomer. Van januari tot en met april ligt het gemiddeld aantal dagen neerslag op ongeveer vijf à zes dagen per maand. Dat is nog te overzien! Het is er in ieder geval zonder twijfel beter weer dan in ons eigen kikkerlandje, dus alleen daarom zou je het al eens moeten overwegen om te gaan overwinteren op het fijne Formentera.

Actuele weersverwachting Ibiza & Formentera

Beoordeling Weer

*
*
*
*